Een afspraak maken? Bel 074 266 33 89

De praktijk is van 08:30 uur tot 16:30 uur telefonisch goed bereikbaar door de aanwezigheid van de secretaresses. Daarna is de kans groot dat de fysiotherapeuten in behandeling zijn en dat u mogelijk wat langer in de wacht staat. U kunt dan e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Neemt u bij uw eerste bezoek uw legitimatiebewijs, eventueel verwijzing van arts of specialist (niet noodzakelijk), uw verzekeringspasje en twee handdoeken mee.
De handdoeken dient u zelf mee te nemen bij elke zitting in verband met het hygiëneprotocol. Bij voorkeur een groot badlaken en een handdoek. Goede hygiëne is in de zorg noodzakelijk, zowel vanuit de fysiotherapeut als de patiënt.

Na het invullen van de persoonsgegevens, zal de fysiotherapeut u vervolgens enkele algemene vragen stellen om in te schatten of er eventueel andere gezondheidsklachten spelen die buiten het domein van de fysiotherapeut liggen. Dit wordt screening genoemd.

Vervolgens vindt er een vraaggesprek oftewel anamnese plaats. Dit is erg belangrijk en geeft veel informatie over uw hulpvraag en het beloop en de aard van uw klachten.
Na de anamnese zal de fysiotherapeut een lichamelijk onderzoek uitvoeren en wordt er een fysiotherapeutische diagnose opgesteld.

Vaak is de anamnese en het lichamelijk onderzoek in een fysiotherapeutische zitting van 30 minuten te volbrengen. Het kan voorkomen, bij uitgebreide klachten en voorgeschiedenis, dat de anamnese wat langer duurt en mogelijk een aanvullend onderzoek de volgende keer nog dient plaats te vinden. Iedere casus is uiteraard verschillend en zodoende blijft het maatwerk. De diagnosevorming is bepalend voor het in te zetten behandeltraject en het resultaat daarvan.

De fysiotherapeut zal de anamnese en onderzoeksbevindingen samenvatten en met u bespreken of er daadwerkelijk een fysiotherapeutische indicatie is en welke behandeling ingezet kan gaan worden.

Soms is het mogelijk om tijdens uw eerste bezoek al te behandelen. Omdat er dan interventie plaatsvindt kan het zijn dat bij uw eerste bezoek naast een intake/onderzoek, ook een behandeling wordt gedeclareerd.

Meestal geven we na afloop van uw eerste bezoek ook gelijk oefeningen mee voor thuis. Daarbij kan gebruik gemaakt worden van Physitrack.
De fysiotherapeut zal na afloop een verslag naar uw huisarts sturen omtrent de bevindingen zodat deze op de hoogte is conform onze richtlijn verslaglegging van het KNGF. Als u deze verslaglegging niet wenst geeft u dit direct na het intakegesprek aan.

Fysiotherapie Fleminghof

Gezondheidscentrum Fleminghof
Fleminghof 5
7622 MB BORNE 

Telefoon: 074 2663389 (8:30 - 17:00u)
Email: info@fysiofleminghof.nl

Contactformulier

Klachtenformulier

Openingstijden

  • Maandag 7:30 - 21:00
  • Dinsdag 7:30 - 21:00
  • Woensdag 7:30 - 21:00
  • Donderdag 7:30 - 18:00
  • Vrijdag 7:30 - 17:00
  • Zaterdag op afspraak