Een afspraak maken? Bel 074 266 33 89 of bericht ons via WhatsApp 06 20 097 570

Het Rug Netwerk Twente (RNT) is een netwerk van in Twente en in de Achterhoek werkzame fysiotherapeuten / manueel therapeuten die als gezamenlijk doel hebben het (beter) positioneren en profileren van fysiotherapeutisch handelen in de gezondheidszorg rond patiënten met klachten en aandoeningen van de wervelkolom.

Schouder professionals, altijd bij u in de buurt!

Schoudernetwerk Twente (SNT) is een regionaal netwerk van fysiotherapeuten specifiek gespecialiseerd in de behandeling van de schouder. SNT is onderdeel van Schoudernetwerken Nederland (SNN), een landelijke koepel voor regionale schoudernetwerken. De Doelstelling van SNN is het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor schouderklachten.

 

Patiënten met claudicatio intermittens (etalagebenen) hebben pijn bij het lopen door slagaderverkalking in de benen. Het is een veelvoorkomende aandoening. Na een bepaalde afstand gelopen te hebben, moeten ‘claudicanten’ stoppen met lopen, omdat zij pijn in de benen krijgen ten gevolge van zuurstofgebrek in de spieren. Door enige tijd (minuten) te wachten zakt de pijn en kan de patiënt weer verder lopen, waarna weer klachten optreden. Omdat gesteld wordt dat mensen de klachten verbloemen door net te doen alsof ze etalages aan het bekijken zijn, wordt claudicatio intermittens in de volksmond vaak ‘etalagebenen’ of ‘de etalageziekte’ genoemd.

De ziekte van Parkinson is een ziekte van de hersenen. Wie aan de ziekte lijdt, kan uiteenlopende klachten hebben en de ziekte van Parkinson is dan ook erg complex. Voor geen enkele patiënt is het beeld van parkinsonsymptomen hetzelfde.

parkinson3

Netwerk Oncologie Fysiotherapie Oost Nederland (NoFoN) is een netwerk van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in oncologie. Alle leden van NoFoN zijn geregistreerde fysiotherapeuten met een afgeronde opleiding tot oncologiefysiotherapeut. Regelmatig worden bijeenkomsten georganiseerd, waarbij de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied besproken worden. Op deze manier kan kwalitatief hoogwaardige zorg worden gewaarborgd voor onze patiënten.

In Nederland krijgen jaarlijks meer dan 100.000 mensen de diagnose kanker te horen. Dit heeft grote gevolgen voor het fysieke, psychische en sociale welbevinden. Door betere behandelmethoden krijgen kanker en de gevolgen van kanker steeds meer het karakter van een chronische ziekte.

Dit artikel is in bewerking! Wij informeren u later graag over deze behandeling.

Dit artikel is in bewerking! Wij informeren u later graag over deze behandeling.

Fysiotherapie Fleminghof Borne heeft het alleenrecht op alle scholen in Borne en Zenderen om de lessen Zit Met Pit! te geven. De lessen worden verzorgd door onze Master Kinderfysiotherapeuten Silke Groot Rouwen en Marjolein Boensma.

Fysiotherapie Fleminghof

Gezondheidscentrum Fleminghof
Fleminghof 5
7622 MB BORNE 

 Telefoon: 074 2663389 (8:30 - 16:30)
 WhatsApp (buiten kantoortijden): 06 20 097 570
 Email:

Contactformulier

Openingstijden

  • Maandag 7:30 - 21:00
  • Dinsdag 7:30 - 21:00
  • Woensdag 7:30 - 21:00
  • Donderdag 7:30 - 18:00
  • Vrijdag 7:30 - 17:00
  • Zaterdag op afspraak