Een afspraak maken? Bel 074 266 33 89 of bericht ons via WhatsApp 06 20 097 570

Fysiotherapie Fleminghof heet u graag welkom in ons volledig nieuw ingerichte oefenzaal!

Fysiotherapie Fleminghof heeft geïnvesteerd in u en in ons team. Om u optimaal te kunnen begeleiden bij uw gezondheidsklachten hebben wij onze oefenzaal vernieuwd, zowel qua multifunctionele apparatuur als de ruimte zelf. Zo beschikken wij onder andere over 2 functionele wanden, leg press (op hoogte), leg extension, leg curl, crank cycle en het cardio gedeelte. Het mooie hiervan is dat de fysiotherapeut veel verschillende oefeningen voor u kan bedenken, veel meer dan voorheen zodat we de oefentherapie meer specifiek op uw situatie kunnen afstemmen.

Oefenzaal 4Oefenzaal 5

Wij hebben gekozen voor MATRIX vanwege de kwaliteit en veelvuldige inzetbaarheid van de apparatuur. Wij zijn daarbij nauwkeurig begeleid door Jelle Hoekstra van MATRIX. De juiste apparatuur kiezen voor de patiënten, het team en de ruimte is namelijk geen makkelijke klus. Na veel denkstappen en de begeleiding van Jelle zijn we tot de optimale keuze gekomen voor Fysiotherapie Fleminghof.

Een demonstratie waarbij we, op enkele teamleden na, bijna allemaal aanwezig waren hebben we alle functies van de apparaten doorgenomen.

Al met al zijn we erg tevreden met onze keuze voor MATRIX! Al het nieuwe is even wennen maar met de voordelen die we nu hebben went het erg makkelijk! Uw fysiotherapeut zal u bij het gebruik van de apparatuur uiteraard helpen. Wij hopen dat we u zo mogen helpen een multifunctionele en uitdagende bijdrage te leveren aan uw herstel.

Medische training is een individueel gerichte, specifiek op het klachtenpatroon inspelende, medisch verantwoorde training. Het herstellen, bevorderen en onderhouden van de gezondheid staat hierbij centraal.

Het is bedoeld voor iedereen die wat aan zijn of haar gezondheid wil doen. Het kunnen problemen zijn op het conditionele vlak, klachten aan houdings- en/of bewegingsapparaat, hartklachten, overgewicht enz.

Aan het begin van de trainingsperiode wordt een FysioFitheidScan gedaan. Op basis van deze resultaten wordt een persoonlijk trainingsschema opgesteld. Dit trainingsschema wordt in de loop van de tijd in overleg met de sportinstructeur  bijgesteld of aangepast om u op het juiste niveau te laten trainen.

Er wordt getraind in groepen van maximaal 9 personen op moderne cardio- en krachtapparatuur. De training duurt een uur.

Trainingstijden 

Maandag 18:00 - 19:00 uur                    
Maandag 19:00 - 20:00 uur                    
Maandag 20:00 - 21:00 uur                   

Dinsdag 18:30 - 19:30 uur

Woensdag 07:30 - 08:30 uur     NIEUW

Woensdag 18:00 - 19:00 uur
Woensdag 19:00 - 20:00 uur
Woensdag 20:00 - 21:00 uur

Bent u geïnteresseerd, dan bent u van harte welkom voor een gratis proefles!

Aanbod ZwangerFit/MamaFit®

 ZwangerFit-MamaFit® is een cursus voor de zwangere of recent bevallen vrouw. 

Tijdens de lessen wordt training gegeven om de conditie te behouden en/of te verbeteren, waardoor (bekken)klachten en fysieke ongemakken voorkomen kunnen worden. De training duurt 1 uur en vindt plaats in de buitenlucht. Gaby Mekenkamp is fysiotherapeut en gecertificeerd ZwangerFit-MamaFit®-docent.

Deelname aan de lessen kan vanaf 12 weken zwangerschap tot aan de bevalling of vanaf 4 weken na de bevalling tot een periode van 9 maanden daaropvolgend. De lessen bestaan uit lichamelijke oefeningen en het gebruik van klein oefenmateriaal. Ook wordt een deel van de les besteed aan ademhalingstechnieken en ontspanning. Eveneens wordt aandacht besteed aan houding, stabiliteit, bekkenbodemtraining, kracht en conditie. 

Afhankelijk van de behoefte, wordt er eens per kwartaal een theorieles gepland, waarin onder andere aandacht wordt besteed aan fysieke veranderingen gedurende de zwangerschap, het verloop van de bevalling en de kraamperiode en het herstel naderhand. 

Lesaanbod

De lessen ZwangerFit/MamaFit® Outdoor vinden plaats op de volgende momenten:

Dinsdagavond  OUTDOOR: locatie Bornsche Beekpark of Vijver Stroom esch

Vrijdagavond INDOOR: oefenzaal Fysiotherapie Fleminghof

Locaties

Locatie Bornsche Beekpark

Start vanaf de parkeerplaats bij:
Kinderdagverblijf Boerderij de Bongerd
Bongerdsweg 5
7623 AJ Borne 

Locatie Stroom Esch vijver

Start vanaf de parkeerplaats bij:
Slijterij Wijnkoperij De Barrique
De Dorsmolen 1-6
7623 HS Borne

Op beide locaties is voldoende plaats om je fiets/auto te parkeren. 

Kosten

Er zijn verzekeraars die ZwangerFit® vergoeden. Check hiervoor de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar.
Voor een actueel overzicht van de kosten klik hier.

Benodigdheden

Wij raden aan om luchtige sportkleding aan te trekken, waarin je vrij en makkelijk kunt bewegen. Diverse lagen die je aan/uit kunt trekken wordt aanbevolen. Daarnaast is het handig om een bidon/waterfles en handdoek mee te nemen. Bij aanvang van de eerste les ontvang je een theraband. Mocht je deze verliezen en of stukgaan heb je de mogelijkheid bij ons een nieuwe aan te schaffen. 

Wij verzoeken je per mail je voorkeur aan te geven voor deelname op de dinsdagavond en/of vrijdagmiddag. Er zal dan spoedig contact met je worden opgenomen, zodat we hopelijk snel (en veilig) weer kunnen starten.

E-mail:
Tel.: 074-2663389

Er is altijd de mogelijkheid een proefles te volgen.

Je komt niet deelnemen wanneer je je niet fit voelt (COVID-19 gerelateerde klachten) en ook niet wanneer iemand uit jouw huishouden deze verschijnselen heeft. BLIJF DAN THUIS! Indien je toch een keer moet hoesten of niezen: doe dit dan in je elleboog en draai weg van de mensen om je heen.

De cursus Babymassage is ontwikkeld voor ouders die de motorische en zintuiglijke ontwikkeling van hun baby willen stimuleren. In 4 bijeenkomsten van 1 uur leert de kinderfysiotherapeut wat de effecten zijn van babymassage en hoe u dit kunt toepassen bij uw baby.

Naast masseren komen de volgende onderwerpen aan bod tijdens de cursus:

 • Waarom masseren en wat zijn de effecten van babymassage
 • Voorkeurshouding en hoe deze te voorkomen
 • Motorische ontwikkeling
 • Rust en regelmaat
 • Inbakeren en dragen
 • Hulpmiddelen: welke wel of niet gebruiken

De lichamelijke stimulatie, die het gevolg is van de babymassage, beïnvloed de groei en de ontwikkeling van de baby op een positieve manier. Daarnaast is aanraking het eerste communicatiemiddel van een pasgeborene en speelt een essentiële rol in de relatie tussen ouder en kind. Door middel van een babymassage kan liefde en emotie geuit worden. Babymassage heeft zowel een emotioneel als lichamelijk positieve werking, waardoor de baby zich in alle opzichten prettig gaat voelen. Naast dat het positieve effecten heeft op de lichamelijke en emotionele ontwikkeling van het kindje is het natuurlijk ook heel leuk om een babymassage te geven.

De cursus Babymassage is voor baby’s tussen de 6 weken en 6 maanden oud, mits het kindje nog niet kan verplaatsen. Baby’s die in aanmerking komen voor babymassage zijn premature baby’s, huilbaby’s, onrustige baby’s, adoptie baby’s, gehandicapte baby’s en uiteraard ook ‘gezonde’ baby’s.

De kosten van de cursus bedraagt €80,- voor 4 lessen van 1 uur, inclusief cursusmateriaal.

Fysiotherapie Fleminghof Borne biedt verschillende beweegprogramma's aan, waaronder;

 • COPD
 • Artrose
 • Diabetes
 • Afvallen
 • Hartrevalidatie
 • Revalidatie na Corona

Voor elke patiënt wordt individueel een programma samengesteld op basis van de klachten en de belastbaarheid. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de praktijk.

Blijf in beweging!

Kinderen brengen steeds meer tijd zittend door, zowel thuis als op school en vaak achter een scherm. Aandacht voor bewegen is belangrijker dan ooit. Zit met Pit! leert kinderen alles over gezond gedrag rondom beeldschermgebruik. Gewoon omdat het hard nodig is.

Wat is Zit met Pit?

Misschien wist je het al, maar zitten is best wel gevaarlijk. Niet vandaag of morgen, maar op de lange termijn.

Teveel en vooral verkeerd zitten kan leiden tot allerlei lichamelijke problemen zoals pijnklachten, houdingsproblemen, overgewicht en RSI: ellende die we onze kinderen graag willen besparen. Daarom brengen we ze kennis bij waar ze de rest van hun leven iets aan hebben.

Zit met Pit! brengt jouw klas in beweging! Zowel leerkrachten als ouders worden bij het programma betrokken.

Fysiotherapie Fleminghof heeft het alleenrecht om Zit met Pit! Op alle basisscholen in en rondom Borne te mogen geven. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

PeuterFit is een extra beweegmoment voor peuters in een klein groepje kinderen onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut van Fysiotherapie Fleminghof en een logopedist.

PeuterFit is bedoeld voor peuters van 2 tot 4 jaar die extra ondersteuning nodig hebben bij het ontwikkelen van motorische- en taalvaardigheden. Uw peuter:

 • struikelt vaak en is onhandig
 • beweegt anders dan leeftijdsgenootjes
 • is angstig bij nieuwe dingen
 • is snel vermoeid
 • is hypermobiel
 • heeft een spierziekte
 • heeft een chronische beperking
 • Heeft een taalachterstand 
 • Praat (nog) onverstaanbaar

Fysiotherapie Fleminghof

Gezondheidscentrum Fleminghof
Fleminghof 5
7622 MB BORNE 

 Telefoon: 074 2663389 (8:30 - 16:30)
 WhatsApp (buiten kantoortijden): 06 20 097 570
 Email:

Contactformulier

Openingstijden

 • Maandag 7:30 - 21:00
 • Dinsdag 7:30 - 21:00
 • Woensdag 7:30 - 21:00
 • Donderdag 7:30 - 18:00
 • Vrijdag 7:30 - 17:00
 • Zaterdag op afspraak