Een afspraak maken? Bel 074 266 33 89 of bericht ons via WhatsApp 06 20 097 570

Medische training is een individueel gerichte, specifiek op het klachtenpatroon inspelende, medisch verantwoorde training. Het herstellen, bevorderen en onderhouden van de gezondheid staat hierbij centraal.

Het is bedoeld voor iedereen die wat aan zijn of haar gezondheid wil doen. Het kunnen problemen zijn op het conditionele vlak, klachten aan houdings- en/of bewegingsapparaat, hartklachten, overgewicht enz.

Aan het begin van de trainingsperiode wordt een FysioFitheidScan gedaan. Op basis van deze resultaten wordt een persoonlijk trainingsschema opgesteld. Dit trainingsschema wordt in de loop van de tijd in overleg met de sportinstructeur  bijgesteld of aangepast om u op het juiste niveau te laten trainen.

Er wordt getraind in groepen van maximaal 8 personen op moderne cardio- en krachtapparatuur. De training duurt een uur.

Trainingstijden juli en augustus 2021

maandag 18:00 - 19:00 uur                    woensdag 18:00 - 19:00 uur
maandag 19:00 - 20:00 uur                    woensdag 19:00 - 20:00 uur
maandag 20:00 - 21:00 uur                    woensdag 20:00 - 21:00 uur

Trainingstijden vanaf september 2021

maandag 18:00 - 19:00 uur                    woensdag 18:00 - 19:00 uur
maandag 19:00 - 20:00 uur                    woensdag 19:00 - 20:00 uur
maandag 20:00 - 21:00 uur                    woensdag 20:00 - 21:00 uur

zaterdag 09:00 - 10:00 uur
zaterdag 10:00 - 11:00 uur
zaterdag 11:00 - 12:00 uur

Bent u geïnteresseerd, dan bent u van harte welkom voor een gratis proefles!

Aan het begin van een trainingsperiode kan een FysioFitheidScan worden gedaan.

Hoe fit bent u eigenlijk? Het is goed om daarbij stil te staan. Doe daarom de FysioFitheidScan bij een fysiotherapeut. Het is een test voor iedereen. Of u nu wekelijks intensief sport of (nog) helemaal niets aan bewegen doet. De uitkomsten van de test worden vergeleken met gemiddelde en/of gezonde waardes die u samen met uw fysiotherapeut bespreekt. Indien nodig kunt u een advies krijgen hoe u zelf op verantwoorde wijze aan de slag kunt om uw gezondheid te bevorderen.

De FysioFitheidScan duurt ongeveer een half uur en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Lengte
 • Gewicht
 • Percentage vet / vetvrije massa
 • Buikomvang
 • Handknijpkracht
 • Algemeen uithoudingsvermogen (Astrandtest)
 • Uitslag + advies


Na afloop van de tests bespreekt de fysiotherapeut direct de resultaten met u en krijgt u een persoonlijk advies. Misschien bent u fitter dan u denkt, of moet u juist wat meer bewegen. Wat in elk geval zal meevallen, is het gemak waarmee u uw gezondheid kunt verbeteren. Daarvoor geeft uw fysiotherapeut u een aantal gerichte adviezen, die in het dagelijks leven eenvoudig uit te voeren zijn. Daarbij houdt de fysiotherapeut rekening met uw persoonlijke situatie zodat u een advies krijgt dat bij u past.

Kosten

De kosten voor een FysioFitheidScan bedragen € 36,00 en zijn voor uw eigen rekening. Afhankelijk van uw zorgverzekering kunnen deze kosten door uw zorgverzekeraar vergoed worden. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.

Aanbod ZwangerFit/MamaFit®

 ZwangerFit-MamaFit® is een cursus voor de zwangere of recent bevallen vrouw. 

Tijdens de lessen wordt training gegeven om de conditie te behouden en/of te verbeteren, waardoor (bekken)klachten en fysieke ongemakken voorkomen kunnen worden. De training duurt 1 uur en vindt plaats in de buitenlucht. Gaby Mekenkamp is fysiotherapeut en gecertificeerd ZwangerFit-MamaFit®-docent.

Deelname aan de lessen kan vanaf 12 weken zwangerschap tot aan de bevalling of vanaf 4 weken na de bevalling tot een periode van 9 maanden daaropvolgend. De lessen bestaan uit lichamelijke oefeningen en het gebruik van klein oefenmateriaal. Ook wordt een deel van de les besteed aan ademhalingstechnieken en ontspanning. Eveneens wordt aandacht besteed aan houding, stabiliteit, bekkenbodemtraining, kracht en conditie. 

Afhankelijk van de behoefte, wordt er eens per kwartaal een theorieles gepland, waarin onder andere aandacht wordt besteed aan fysieke veranderingen gedurende de zwangerschap, het verloop van de bevalling en de kraamperiode en het herstel naderhand. 

Lesaanbod

De lessen ZwangerFit/MamaFit® Outdoor vinden plaats op de volgende tijden:

Dinsdag (les 1 OUTDOOR): 19:30 - 20:30 uur - locatie Bornsche Beekpark

              (les 2 INDOOR):     19:30 - 20:30 uur - oefenzaal Fysiotherapie Fleminghof

Vrijdag   (les 3 OUTDOOR): 16:30 - 17:30 uur - locatie Stroom Esch vijver 

Locaties

Locatie Bornsche Beekpark

Start vanaf de parkeerplaats bij:
Kinderdagverblijf Boerderij de Bongerd
Bongerdsweg 5
7623 AJ Borne 

Locatie Stroom Esch vijver

Start vanaf de parkeerplaats bij:
Slijterij Wijnkoperij De Barrique
De Dorsmolen 1-6
7623 HS Borne

Op beide locaties is voldoende plaats om je fiets/auto te parkeren. 

Kosten

De kosten voor deelname aan de ZwangerFit/MamaFit® In- of Outdoor-lessen bedragen:

1x per week: €36,- per maand
2x per week: €48,- per maand

Dit bedrag wordt maandelijks voor aanvang van de trainingsperiode middels automatische incasso geïnd. Er zijn verzekeraars die ZwangerFit® vergoeden. Check hiervoor de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar.

Benodigdheden

Wij raden aan om luchtige sportkleding aan te trekken, waarin je vrij en makkelijk kunt bewegen. Diverse lagen die je aan/uit kunt trekken wordt aanbevolen. Daarnaast is het handig om een bidon/waterfles en handdoek mee te nemen. Bij aanvang van de eerste les ontvang je een theraband, deze kost eenmalig €2,-. Mocht je deze verliezen en of stukgaan heb je de mogelijkheid bij ons een nieuwe aan te schaffen. 

Wij verzoeken je per mail je voorkeur aan te geven voor deelname op de dinsdagavond en/of vrijdagmiddag. Er zal dan spoedig contact met je worden opgenomen, zodat we hopelijk snel (en veilig) weer kunnen starten.

E-mail:
Tel.: 074-2663389

Er is altijd de mogelijkheid een proefles te volgen.

Je komt niet deelnemen wanneer je je niet fit voelt (COVID-19 gerelateerde klachten) en ook niet wanneer iemand uit jouw huishouden deze verschijnselen heeft. BLIJF DAN THUIS! Indien je toch een keer moet hoesten of niezen: doe dit dan in je elleboog en draai weg van de mensen om je heen.

Er wordt tijdens de coronaperiode GEEN fitness gegeven.

Het doel van de 65+ WINTERfitness is het bevorderen van een gezonde en actieve leefstijl voor senioren.

De 65+ WINTERfitness bestaat uit een training van 1 uur per week gedurende een half jaar, van 1 oktober tot 1 april.

Iedere deelnemer heeft zijn/haar trainingsprogramma en wordt begeleid door een ervaren fysiotherapeut.
Conditie, beweeglijkheid en kracht worden op de medische fitnessapparatuur getraind. Ook is er aandacht voor evenwicht en coördinatie.

Trainingstijden

woensdag van 09:00-10:00 uur
woensdag van 10:00-11:00 uur

Kosten

€ 35,00 per maand. Dit wordt via automatische incasso geïncasseerd.

De 65+ WINTERfitness wordt gegeven door José Wijlens.

Cool 2B Fit is een sportief en leuk leefstijlprogramma voor kinderen boven een gezond gewicht en hun ouders.

 

 

Cool 2B Fit is een cursus van in totaal 18 maanden voor kinderen met overgewicht. Onder begeleiding van een diëtist, psycholoog, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur krijgen de kinderen een jaar lang wekelijkse sportsessies, waarvan de eerste zes maanden intensief (2x per week). Ook zijn er ouder- en kindergroepsbijeenkomsten en bestaat de mogelijkheid tot individueel advies van een diëtist, psycholoog en/of kinderfysiotherapeut. Na de intensieve periode van een half jaar blijven de deelnemers nog een jaar lang onder controle om te kijken of ze de gezonde levensstijl op langere termijn weten vol te houden.

Soms worden kinderen net iets sneller zwaar dan ze lang worden. Bij Cool 2B Fit leert het hele gezin hoe je een beetje gezonder kunt gaan leven, zodat het makkelijker is om slank te worden of te blijven. De kinderen leren ook dat bewegen leuk kan zijn. Hun conditie verbetert enorm en ze staan veel steviger in hun schoenen. De hele groep heeft overgewicht, waardoor de kinderen zich snel op hun gemak voelen.

Via de BMI-calculator op de site van Cool 2B Fit kun je kijken of je overgewicht hebt. Zowel het kind als zijn/haar ouders moeten goed gemotiveerd zijn.

Je kunt contact opnemen met Fysiotherapie Fleminghof – Ellis Koenjer, tel. 074 – 2663389,

Fysiotherapie Fleminghof Borne biedt verschillende beweegprogramma's aan, waaronder;

 • COPD
 • Artrose
 • Diabetes
 • Afvallen
 • Hartrevalidatie

Voor elke patiënt wordt individueel een programma samengesteld op basis van de klachten en de belastbaarheid. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de praktijk.

Blijf in beweging!

Kinderen brengen steeds meer tijd zittend door, zowel thuis als op school en vaak achter een scherm. Aandacht voor bewegen is belangrijker dan ooit. Zit met Pit! leert kinderen alles over gezond gedrag rondom beeldschermgebruik. Gewoon omdat het hard nodig is.

Wat is Zit met Pit?

Misschien wist je het al, maar zitten is best wel gevaarlijk. Niet vandaag of morgen, maar op de lange termijn.

Teveel en vooral verkeerd zitten kan leiden tot allerlei lichamelijke problemen zoals pijnklachten, houdingsproblemen, overgewicht en RSI: ellende die we onze kinderen graag willen besparen. Daarom brengen we ze kennis bij waar ze de rest van hun leven iets aan hebben.

Zit met Pit! brengt jouw klas in beweging! Zowel leerkrachten als ouders worden bij het programma betrokken.

Fysiotherapie Fleminghof heeft het alleenrecht om Zit met Pit! Op alle basisscholen in en rondom Borne te mogen geven. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

De cursus Babymassage is ontwikkeld voor ouders die de motorische en zintuiglijke ontwikkeling van hun baby willen stimuleren. In 4 bijeenkomsten van 1 uur leert de kinderfysiotherapeut wat de effecten zijn van babymassage en hoe u dit kunt toepassen bij uw baby.

Naast masseren komen de volgende onderwerpen aan bod tijdens de cursus:

 • Waarom masseren en wat zijn de effecten van babymassage
 • Voorkeurshouding en hoe deze te voorkomen
 • Motorische ontwikkeling
 • Rust en regelmaat
 • Inbakeren en dragen
 • Hulpmiddelen: welke wel of niet gebruiken

De lichamelijke stimulatie, die het gevolg is van de babymassage, beïnvloed de groei en de ontwikkeling van de baby op een positieve manier. Daarnaast is aanraking het eerste communicatiemiddel van een pasgeborene en speelt een essentiële rol in de relatie tussen ouder en kind. Door middel van een babymassage kan liefde en emotie geuit worden. Babymassage heeft zowel een emotioneel als lichamelijk positieve werking, waardoor de baby zich in alle opzichten prettig gaat voelen. Naast dat het positieve effecten heeft op de lichamelijke en emotionele ontwikkeling van het kindje is het natuurlijk ook heel leuk om een babymassage te geven.

De cursus Babymassage is voor baby’s tussen de 6 weken en 6 maanden oud, mits het kindje nog niet kan verplaatsen. Baby’s die in aanmerking komen voor babymassage zijn premature baby’s, huilbaby’s, onrustige baby’s, adoptie baby’s, gehandicapte baby’s en uiteraard ook ‘gezonde’ baby’s.

De kosten van de cursus bedraagt €80,- voor 4 lessen van 1 uur, inclusief cursusmateriaal.

Fysiotherapie Fleminghof

Gezondheidscentrum Fleminghof
Fleminghof 5
7622 MB BORNE 

 Telefoon: 074 2663389
 WhatsApp: 06 20 097 570
 Email:

Contactformulier

Openingstijden

 • Maandag 7:00 - 20:30
 • Dinsdag 7:00 - 21:00
 • Woensdag 7:00 - 20:00
 • Donderdag 7:00 - 20:30
 • Vrijdag 7:00 - 18:30
 • Zaterdag op afspraak